• Roserije 45, 6228 DH Maastricht
 • Bel +31 43 367 17 57 om een afspraak te maken, wij werken enkel en alleen op afspraak!!!
 • Visagie

 • Wat is een visagist?

  Een visagist (ook wel make-up artist) is een specialist in make-up, die zich vooral bezighoudt met het aanbrengen van make-up op het gezicht en het geven van advies hierover. De vakkennis die een visagist bezit, heeft vooral betrekking op verschillende huidtypen en –kleuren en de bijpassende make-up. Vaak houden visagisten zich, behalve met de make-up, ook bezig met de haarverzorging van cliënten. Sommige visagisten hebben zich gespecialiseerd in een bepaalde discipline, bijvoorbeeld in het opmaken van bruiden, fotomodellen, acteurs of televisiepresentatoren en –gasten. Het vak van visagist lijkt enigszins op dat van schoonheidsspecialiste, maar de twee zijn niet hetzelfde. Het verschil is dat de schoonheidsspecialiste zich vooral met huidverzorging bezighoudt (bijvoorbeeld door middel van maskers en verzorgende crèmes), waar de visagist is gespecialiseerd in het maskeren van de minpunten (puistjes, oneffenheden, etc.) en het accentueren van de pluspunten van iemands gezicht (door middel van het aanbrengen van de juiste make-up).

  Wat doet een visagist?

  De werkzaamheden van visagisten zijn over het algemeen de volgende:

  * Bespreken van de wensen van de cliënt

  * Adviseren van de cliënt op basis van huidtype en gezicht

  * Aanbrengen van make-up (bijvoorbeeld eyeliner, oogschaduw, mascara, concealer, lippenstift, lipgloss, foundation, blush en nagellak)

  * Zo nodig: verwijderen van aangebrachte make-up

  * Eventueel bedenken en verzorgen van een make-over / metamorfose (in samenwerking met bijvoorbeeld stylisten, kappers en kledingadviseurs)

  * Adviseren van verkopers van make-up over hun producten Bijhouden van trends en ontwikkelingen in de make-up-wereld

  Wil je meer informatie, vul hieronder even je gegevens in of loop eens vrijblijvend bij ons binnen.